Ладжър, Имперо, Елементс, Софтуер по поръчка, Консултиране

окт/09

20

Настройки: Корпоративна информация, търговски обекти и банкови сметки

Настройване на информация за фирмите, търговските обекти и банковите сметки.

Описание

За да се ползва приложението е необходимо компаниите, които се управляват в приложението – юридическа информация, контактна информация, търговски обекти и банкови сметки, да бъдат въведени. Тази информация е необходима при:

  1. Фактуриране
    1. За указване на фирмата, която издава фактурата, заедно с нейната юридическа форма, ЕИН, ИН по ДДС и адрес. (Корпоративна информация)
    2. За указване на мястото на издаване (Търговски обект)
    3. За указване на банковите сметки, по които да се плати документа, ако той се плаща по банков път (Банкови сметки)
  2. Наличности в складовете и движения – наличностите се водят на фирми
  3. Поръчки – поръчките също са по фирми

Настройка на фирма

Меню

Настройки  Arrow Корпоративна информация  Arrow Корпоративна информация

Стъпки

1От менюто изберете Корпоративна информация. В Общ преглед, ако искате да редактирате фирма, изберете я в лявата част и натиснете Отвори от централната част (същото можете да направите и през списъка). Ако ще добавяте нова, изберете Добави от някой от линковете.

2В Основна информация попълнете Код и Име. От Финансова информация попълнете Юридическа форма (ООД, ЕООД и др.), ЕИН, ИН по ДДС и МОЛ. От Контактна информация попълнете Държава, Населено място и Адрес. В таба Информация на английски попълнете информацията, ако ще печатате фактури на английски език. От менюто за запис изберете Запази и затвори.

Повече информация можете да намерите в Как да: Създам корпоративен профил.

Настройка на търговски обекти

Меню

Настройки  Arrow Корпоративна информация  Arrow Търговски обекти

Стъпки

1От менюто изберете Търговски обекти. В Общ преглед, ако искате да редактирате запис, изберете я в лявата част и натиснете Отвори от централната част (същото можете да направите и през списъка). Ако ще добавяте нов запис, изберете Добави от някой от линковете.

2В Основна информация попълнете Код и Име и Тип обект. Аналогично на корпоративната информация, попълнете Контактна информация. От менюто за запис изберете Запази и затвори.

Повече информация можете да намерите в Как да: Създам търговски обект.

Настройка на банкови сметки

Меню

Настройки  Arrow Корпоративна информация  Arrow Банкови сметки

Стъпки

1От менюто изберете Банкови сметки. В Общ преглед, ако искате да редактирате запис, изберете я в лявата част и натиснете Отвори от централната част (същото можете да направите и през списъка). Ако ще добавяте нов запис, изберете Добави от някой от линковете.

2В Основна информация попълнете Код, Валута и Банка. Важно: кодът на записа трбява да бъде IBAN на вашата банкова сметка и се използва при печат на документи. От менюто за запис изберете Запази и затвори.

Повече информация можете да намерите в Как да: Създам банкова сметка.

Прочетете още:

Банки4 февруари 2011
Банкови сметки4 февруари 2011
Фирми4 февруари 2011
Валута26 май 2011
Bookmark and Share

Все още няма коментари.

Коментирай тази статия

«

»

Върни се горе
Go To Top
Created by Calipers | Блогът на Ладжър е изграден върху WordPress Ладжър - Имперо, Елементс, Софтуер по поръчка, Консултиране