Ладжър, Имперо, Елементс, Софтуер по поръчка, Консултиране

окт/10

15

ERP – защо в уеб?

Защо сме избрали ERP решението ни да е в уеб? Какви са предимствата на уеб приложенията?

Уеб отдавна не е място само за публикуване на информация – вече има много уеб-базирани интерактивни приложения: системи за електронно банкиране, електронни магазини, резервационни системи за полети и хотели и други. Но ERP в уеб? Не е ли твърде голямо това приложение, за да се направи по начин, който да дава нужната ползваемост, скорост и сигурност? Какви предимства има уеб пред десктоп приложенията?

Единна база данни

Централизираната архитектура на уеб системите позволява съхранението на всички данни на едно място. Това предотвратява например проблемите с консолидирането на данните от различните офиси на компанията или различни инсталации на съответната система (ако например се инсталира отделна база данни във всеки обект, в който се използва софтуерът).

Благодарение на единната база данни е възможно да получавате информация в реално време за състоянието на компанията. Единната база данни позволява и много хора да работят с един и същи запис – например актуална ценова информация, задължения на клиенти и др. Или пък може един потребител да вкарва поръчките от клиенти, а друг да разприхождава стоката от склада, намиращ се в друг град.

Инсталация, настройка и поддръжка

В общия случай инсталацията, настройката и поддръжката на една ERP система се разделя на клиентска и сървърна. Когато вашата ERP система е уеб базирана вие не се нуждаете от инсталация на клиентската машина (работните места).

При създаване на ново работно място единственото нещо, което е нужно е уеб браузър.

Поддръжката и развитието на една ERP система са неотменна част от нейния жизнен цикъл. Поради това, че използвате уеб базирана ERP система, всички промени и модификации по системата се извършват само на едно място, без да е необходимо да се отразяват по всички работни места. Системата е една и се ползва от всички потребители от едно централно място. Това прави поддръжката й ефективна, бърза и евтина.

Мобилност

Благодарение на интернет, когато ERP системата ви е в уеб, не сте ограничени да работите с нея само в офиса от служебния си компютър – имате свободата да разполагате с цялата актуална информация, където и да се намирате.

Възможно е да работите с вашата уеб ERP система буквално от всяко място чрез интернет – от летището, от хотела или от дома, можете да гледате справки, да модифицирате данните, да отчитате работата си или просто да наблюдавате процесите в компанията. Всички това без нуждата от скъпа комуникационна инфраструктура, каквато изискват десктоп базираните ERP системи.

Разбира се винаги можете да ограничите достъпа до вашата ERP система само за потребители от вашата локална мрежа или чрез VPN.

Вече не е задължително да използвате само персонален компютър за работа с уеб приложения. Поради това, че повечето последни модели мобилни телефонни разполагат с уеб браузър вашата ERP система лесно може да се направи достъпна за мобилни устройства. С уеб браузър разполагат и много други типове мобилни устройства – Palm, PDA и т.н.

Вашата уеб базирана ERP система е достъпна, както когато се намирате в друг град или държава, така и в случаите в които сте в офиса си, но не на работното си място. Управлението на данните е възможно, когато се намирате в конферентната зала, банката, склада, цеха, логистичния център или друг търговски обект на фирмата.

Интеграция

Защо да поддържате номенклатурата си от продукти и услуги на две места, когато можете да интегрирате електронния си магазин с вашата уеб базирана ERP система и да публикувате актуална информация без усилия?

Вместо ръчно да експортвате справки от вашата ERP система, всички ваши контрагенти могат да получават информация в реално време. Получавате запитвания от вашите клиенти директно от уеб сайта, предоставяте справка за оферти, падежи, плащания, поръчки и др. на вашите клиенти, както и справки за вашите доставчици и други контрагенти. В реално време актуализирате съдържанието на вашия уеб сайт и e-commerce.

Можете да публикувате на вашия уеб сайт различни резултати на компанията, като черпите информация направо от базата данни на ERP системата.

Благодарение на новите технологии в уеб (Ajax, SOAP, XML и др.) можете да интегрирате вашата ERP система с външни приложения – обработка на банков парагон, публикуване на информация, връзка с външни системи за разплащане и т.н.

Можете по лесен начин да обменяте информация с клиентите и доставчиците си, като им предоставяте нужната информация направо от вашата система. Можете да правите това като я публикувате в клиентските профили на клиентите си на сайта ви или предоставите набор от уеб услуги. Можете да обменяте информация и с EDI (electronic data interchage) системите на доставчиците си.

Хардуерна икономия

За да използвате уеб базирано приложение са ви нужни компютър, браузър и връзка до сървъра хостващ приложението. Поради тази причина инвестицията във високо производителни работни станции е минимална.

„Уеб“ не означава „нефункцонално“ или „бавно“

Платформата Елементс, която използва Имперо, постига в браузъра това, с което хората са свикнали в използването на десктоп приложенията с цената на малко разширение на браузъра и помощта на .NET 4.0. Това разширение се актуализира рядко и не нарушава принципите на мобилност и лесна инсталация и поддръжка.

Уверете се сами тук във възможностите на уеб-базираното ERP решение Имперо да помогне на вашия бизнес!

Bookmark and Share

Все още няма коментари.

Коментирай тази статия

Още интересни статии

Като за Коледа 28 декември 2010
Активности 30 декември 2010
Календар 30 декември 2010

«

»

Върни се горе
Go To Top
Created by Calipers | Блогът на Ладжър е изграден върху WordPress Ладжър - Имперо, Елементс, Софтуер по поръчка, Консултиране