Ладжър, Имперо, Елементс, Софтуер по поръчка, Консултиране

дек/12

4

Как географските ширини не са от значение

Един приятел ме попита: „За теб кои са петте най-важни неща в работата?„, същият остана изненадан, че редом до парите, професионално и личностно развитие, добрата работна атмосфера включих и възможността да работя извън офиса. Да, точно тази възможност, която позволява на Ник да работи повече от година на няколко хиляди километра от България, а присъствието му се усеща толкова силно, че всеки момент го очаквам да прекрачи прага на стаята. Разбира се, за да работим извън офиса, сякаш сме в него използваме различни технологични решения и организационни хитринки.

Организация и технологии

  1. Всеки един от нас въвежда задачите, които има да изпълнява или които е необходимо някой друг да изпълни в Имперо. Доброто описание и дефинираните срокове са в основата на успешното изпълнение и предотвратяване на явлението „никой не ми е казал“.
  2. В Имперо са качени и основните документи, които съпътстват дейността ни – оферти, фактури, договори, задания за изработка. Така когато на мен или Васил ни трябва конкретна оферта/задание достъпа ни до тях е осигурен дори в дванадесет през нощта.
  3. Имперо управлява информацията свързана с контактите на контрагентите ни, така от обаждането ме делят няколко клика в Имперо, а не петнадесетминутно издирване на визитка, последното е в сила само в случаите, в които съм в офиса.
  4. VPN мрежа, която гарантира достъпа до приложенията, които разработваме и с които работим, без значение дали става дума за програмиране или проверка на ползваемостта на приложение.
  5. Телефон, Skype, MS Outlook – самостоятелно или в комбинация. Именно чрез VoIP технологията Ник се включва във вътрешната телефонна мрежа.
  6. Team Viewer. Обикновено го използваме, когато ни е нужен достъп до компютъра на събеседника за извършване на допълнителна настройка.
  7. Фирмено уики. В него описваме специфичните за дадена дейност моменти, каквато е инсталирането на ново приложение.

Резултат

Благодарение на изградените и изработени практики не е проблем всеки от нас да остане в къщи, когато снега и задръстванията навън затрудняват придвижването до офиса.

Bookmark and Share

Все още няма коментари.

Коментирай тази статия

«

»

Върни се горе
Go To Top
Created by Calipers | Блогът на Ладжър е изграден върху WordPress Ладжър - Имперо, Елементс, Софтуер по поръчка, Консултиране